Tanışma

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce 3ds Max ve Mentalray render motoru hakkında paylaşımlarda bulunmuştum ancak Mentalray'ın işi bitti. Autodesk, Arnold'u satın aldı.
Ben de "Geleceği belli olmayan bu yeni programla uğraşacağıma V-ray kervanına katılayım bari" dedim.
Yeni paylaşımlarımda V-ray render motorunu kullanacağım ve tabi tüm ayarlarını "Türkçe" olarak kendi bilgim dahilinde sizlere anlatacağım.
İnşaallah faydalı bir blog olur.

Paylaşımlarımla ilgili eksik ya da yanlış olduğunu düşündüğünüz hususlardaki görüşlerinizi  "mcycnr@gmail.com"  eposta adresine iletebilirsiniz ya da yorum yazabilirsiniz.

Saygılar
Caner Yaşar.

5 yorum:

  1. Caner bey
    Ellerine sağlık çok güzel bir site olmuş. Devamı gelir inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğiniz gibi Autodesk, Nvidia ile olan anlaşmasını sonlardı, artık mental ray render motorunu program içinde sunmuyorlar. Bu durumda bu blog sitesine pek gerek kalmadı çünkü zaten ülkemizde mental ray pek kullanılmıyor, hele anlaşma sonlandığına göre kimse para verip bu render motorunu kullanmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden uzun zamandan beri yeni bir paylaşım yapmadım. Gerçi kullanmak isteyenler için mental ray ayarlarını bilgim dahilinde açıklamaya gayret ettim.
      Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, V-ray 6 versiyonundayız, fakat hala bilmediğim o kadar çok özellik var ki, anlatımlarınız gayet açık ve bu konuda bilgi almak isteyenler için önemli bir alternatif. Emekleriniz için teşekkürler. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Caner Bey. 3d max çok ilgimi çekiyor ama bir türlü tam randımanlı bir çalışma ve çizim yapamıyorum. Komutlara genelde hakimim ama yine de istediğim seviyeye gelemedim. Bana 3d max'ın incelikleri ve bana haz kazandıracak önemli özelliklerinden kısaca bahsederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler, çizim programlarında kişinin başarılı olabilmesi için öncelikle programa hakim olması gerekir yani sizin de bahsettiğiniz gibi komutların nasıl kullanılacağı ve hangilerinin birbirleriyle kullanılacağını bilmek lazım. Bundan sonra yapılacak tek şey sürekli çizim yapmak. Bir modelin bir köşesini oluşturmak için belki de günde 5-6 saat zaman ayırmak gerekir. Bazen çizim bozulur ve yeniden başlamak gerekir. Yılmadan uğraşmanız gerekir. Ben bu şekilde öğrendim ve kendi bilgilerimi zaten esirgemeden paylaştım. Size verebileceğim tek tavsiye bıkmadan azimle çalışmak, sizi sınırlayacak tek çizim yapmaktan sıkılmak olur.

      Sil